25 Haziran 2011 Cumartesi

MAKYAJDA PÜF NOKTALAR



Kaş Şekillendirme

Gözlerinizi çevreleyen, bakışlarınıza anlam kazandıran kaşlarınızı şekillendirmek için bitmiş rimel fırçasını kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Rimeliniz bittiğinde fırçasını atmayın, sabunlu suyla iyice yıkayıp kurutun. Rimel fırçası kaşlarınızı tarayacak ve düzgün şekil almasını sağlayacaktır.

Kalıcı etki için rimel fırçasının üzerine az miktarda saç spreyi sıkıp kaşlarınızı tarayın. Spreyin sabitleme özelliği şekle girmekte inat eden kaşlarınıza gereken düzeni verecektir.

Gözleri Aydınlatma

Yoğun hayatın koşturması içinde uykunuzu yeterince alamıyor ve uyandığınızda gözlerinizde şişlik mi oluyor? Evden çıkmadan önce göz şişkinliğini gizlemek için yüksek miktarda kapatıcı kullanmanıza gerek yoktur.

Makyaj yapmaya başlamadan önce gözlerinizin üzerine salatalık dilimleri ya da yeşil çay poşetleri koyup 10 dakika bekletin. Her iki yöntem de gözlerinizdeki şişliği ve gözaltındaki koyu halkaları azaltır.

Sivilce Gizleme

Güzelliğinizi gölgeleyen sivilcelerinizi gizlemek için yağ dengeleyici özellikte fondöten kullanmaya dikkat etmelisiniz. Özellikle yağlı cilde sahip kişiler fondöten seçiminde akne kontrollü ürünlere yönelmelidir. Fondöteninizi az miktarda kullanıp en iyi sonucu almak için yeni çıkan sivilcenizin şişkinliğini ve kızarıklılığını hafifletmeyi deneyebilirsiniz.

Makyaja başlamadan önce sivilcenin üzerinde yaklaşık 5 dakika buz tutabilir ya da süzme bal sürerek 10 dakika bekletebilirsiniz. Her iki yöntemde sivilcenin görünümünde düzelme sağlayacaktır.

Ruj Kullanımı

En sevdiğiniz rujunuz kırılmış ya da yumuşamış olabilir. Pratik yöntemle rujunuzu yeniden kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Rujunuzu küçük bir krem kutusunun içinde koyup buzdolabında 10 dakika bekletin. Formu yeniden sertleşen rujunuzu fırça yardımıyla dudaklarınıza uygulayın.

Makyaj Temizleme

Suya dayanıklı makyaj ürünleri kullanıyorsanız; makyaj temizliği için özel ürünler kullanmanız gerekir. Eğer tam ihtiyacınız olan bir anda özel temizlik ürünün bittiğini fark ederseniz; zeytinyağı yardımınıza koşacaktır. Bir parça pamuğun üzerine zeytinyağı dökün ve hafifçe bastırarak makyajınızı temizleyin.

Zeytinyağı içeriğindeki vitaminler cildinizi besler ve sağlığını korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...